wszystko o glutenie

By

3 września, 2014AlergieNo comments

Niekiedy skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozstrzygnięcie. Z jakiego powodu? Bowiem na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą jedzenia. Chociażby mit dotyczący glutenu. Sporo osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Owszem, jest – kłopot polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Towary mleczne również są szkodliwe dla alergików. Właśnie dlatego przed metamorfozami żywieniowymi trzeba zwrócić się po poradę do dietetyka, który zaleca różne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dyscyplinie odchudzania, bo nie pragną się potwierdzać że posiadają dowolny problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że prędko uzyskamy ładną i szczupłą sylwetkę. Aczkolwiek prawda bywa zupełnie inna i raz za razem nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa albo najzwyczajniej w świecie nie posiadamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest stosowanie paru typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie i wracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Bo organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że odpowiednia ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie dostarcza mu się kalorii w takiej ilości jakby potrzebował i zaczyna się bronić kiedy tylko jest ich mniej. Wrażliwość na gluten Ta ochrona skutkuje kolosalnym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, przede wszystkim, jeśli nagle zjemy nazbyt sporo. To fundamentalny błąd odchudzających się, przyzwoiciej w takim razie rozpocząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik

Leave a Reply